Blog

Zondag 21 augustus 2016

Alweer de laatste blog van dit jaar, of…. wie weet….

Afgelopen donderdag was de finale-dag! Wat een feest! De kinderen waren druk bezig met het supermooi maken van alle hutten, want tja… wie is toch die geheime jury. Die kan gewoon ieder moment voorbij komen, zonder dat je het weet en dat is natuurlijk onwijs spannend! De geheime jury dat is nogal een dingetje…. Zo hing woensdagmorgen ineens een hele grote envelop in de steiger, van die geheime jury. Wat zal er in zitten? Een brief met de eerste uitslag van de schoonste/best opgeruimde hut en een berichtje aan de hutten die nog wel wat extra hun best mochten/konden doen met opruimen! De winnaars mochten grabbelen. Donderdagmorgen stond er zelfs een hele houten kist midden op het terrein. Misschien heb je hem wel zien staan? Met hulp van de technische dienst werd de kist onder luid gejoel open gemaakt! Weer een brief! Geweldig om de reacties van de kinderen te zien.

De kinderen konden ’s middags weer lekker genieten van een ijsje en natuurlijk van de patatjes van Verhage. ’s Avonds was de prijsuitreiking. Helaas stortte hut 20 net voor de uitreiking in en moest een van de meiden naar de dokter. Het gaat gelukkig goed met haar, maar ze heeft wel een breukje in haar voet. Ze moet 6 weken in het gips. Wij vonden het wel ontzettend fijn dat de meiden bij de prijsuitreiking zijn gebleven. Zij mochten als troost nog even grabbelen.

En toen de uitslag. Wij konden er eigenlijk niet omheen. De prinsessenhut werd nummer 1! Wat hebben jullie dat prachtig gedaan!

Vrijdag hebben wij met een grote vrijwilligers alles opgeruimd. Wat n klus! Ondanks de vele handjes! Wat zou het geweldig zijn als volgend jaar nog meer hulp zou zijn.

Wij hebben gaan een paar dagen bijkomen (dat is wel nodig na de afgelopen week). Binnenkort komen de foto’s en de filmpjes (gemaakt door Luuk de Nennie). Dus helemaal voorbij is het nog niet!

Woensdag 17 augustus 2016

Wij hadden beloofd dat wij iedere dag een blog zouden schrijven en filmpjes zouden plaatsen en foto’s! Maar de werkelijkheid leert ons dat en het organiseren van dit geweldige evenement en tussendoor de sociale media/website/blog bijhouden toch iets te hoog gegrepen is voor dit moment. De afgelopen dagen zijn wij (de organisatie dus) ’s morgens rond 7 uur begonnen en gaan wij tot ’s avonds heel laat door om alles voor de volgende dag weer klaar te maken en dat doen wij met ongelofelijk veel plezier. De dagen zijn omgevlogen, want morgen is het toch echt alweer de laatste dag!

Vandaag hebben de kinderen een speldag gehad! Met onder andere knotshockey, levend kwartet, levend stoelendans, voetbal, circus. Tussendoor veel drinken en genieten van al het fruit dat wij van onze sponsoren hebben gekregen. Watermeloen, appel, banaan, peer. Geweldig! Wij vinden de speldag (georganiseerd door Mats en geholpen door Jarno en Joost (eigenlijk de nachtploeg) ontzettend geslaagd is. Wij hopen natuurlijk dat de kinderen dat ook vonden!

Morgen gaan de kinderen de hutten verder afbouwen, verven, versieren, echt de laatste dingetjes. ’s Middags komt Verhage met een echte patatkraam op het terrein voor de kinderen de patatjes bakken en krijgen ze er een snackje bij. Vanaf ongeveer 18.00 uur zijn alle papa’s, mama’s, broertjes/zusjes, opa’s, oma’s van harte welkom op het terrein om alle hutten nog eens goed te bekijken en kunnen zij ook een patatje eten of een bordje nasi van Chef’s Unlimited krijgen. Morgenochtend zijn daar nog consumptiebonnen a € 4,00 voor te krijgen bij Gwen en Peggy.

Wij gaan er morgen nog een geweldig feestje van maken!

Maandag 15 augustus 2016

Wat een geweldige dag! vandaag samen met een hoop vrijwilligers verder gegaan met het opbouwen! Alle boodschappen zijn in huis, de cateringtent is klaar en de steiger met alle sponsorvlaggen staat. Want zonder alle sponsoren is het echt niet mogelijk om zo’n week neer te zetten. Vanavond hebben een deel van onze vrijwilligers een korte briefing gegeven. Morgen gaan we echt van start, wat hebben wij er een zin in!

Zondag 14 augustus 2016

Vanmorgen vroeg zijn wij begonnen met het opbouwen van ‘ons’ huttenbouw. We zijn begonnen met al het hout vanuit de opslag naar de speeltuin te brengen. Wel 4! vrachtwagens vol met hout! Wat wij heel erg leuk vinden is dat het allemaal verschillende maten pallets zijn, dus kunnen er een heleboel verschillende hutten gebouwd worden!

Verder hebben wij alle tenten opgezet. Wij hebben een “crea-tent”, een “Toby-tent’ (speciaal voor onze soepkanjer), natuurlijk de ‘ehbo-tent” (die staat trouwens op een iets ander plekje dan jullie gewend waren) en natuurlijk de grote “catering-tent”. En oh ja, boven op de berg staat weer de tent van onze super nachtploeg!

Wat we in de “crea-tent” gaan doen, dat verklappen we nog even niet, maar het wordt ontzettend leuk!

Morgen gaan wij op stap om alle boodschappen te halen en verder met het opbouwen, want de catering-tent is nog niet helemaal klaar en ook moet de verf-toonbank nog gebouwd worden, maar wat wordt het gaaf!!

Tot dinsdag!!!