Informatie over de huttenbouwweek van Stichting Huttenbouw Gouda

Beste kinderen, ouders/verzorgers en vrijwilligers,

Onze huttenbouwweek vindt plaats in de laatste week van de zomervakantie in natuurspeelplek Groenhovenpark in Gouda. Dit jaar is de huttenbouwweek van dinsdag 16 augustus t/m donderdag 18 augustus! Wij bieden ruim 150 kinderen een geweldige laatste vakantieweek. Gedurende deze huttenbouwweek is de natuurspeelplek gesloten.

Op zondag en maandag beginnen de vrijwilligers met het opbouwen van het huttendorp. Alle materialen worden klaargelegd, de cateringtent wordt ingericht, de EHBO-tent wordt op zijn plek gezet, de tent voor de nachtploeg wordt opgezet, de toiletten worden geplaatst. Het hout wordt naar zijn plek gebracht…

Op dinsdagmorgen gaat het hek van de natuurspeeltuin Groenhoevenpark open en kunnen de kinderen zich aanmelden en alvast “hun emmer” op het terrein opzoeken.

De hele dinsdag wordt er de hele dag keihard gewerkt aan de hutten. Ook woensdagochtend wordt er weer aan de hutten gewerkt. Op woensdagmiddag hebben we een spellenmiddag.  Donderdag gaan we de hutten verven en versieren! Aan het eind van de dag wordt er door een vakkundige jury een winnaar gekozen!

Zonder de inzet van al onze vrijwilligers zou het niet mogelijk zijn deze geweldige huttenbouwweek voor de kinderen uit Gouda te organiseren! Daarom hebben wij dit jaar de regels omtrent het inschrijven iets aangepast.

Je kunt dit jaar je kind(eren) pas aanmelden als je jezelf hebt ingeschreven als vrijwilliger. Wij verwachten van elke ouder dat zij minimaal 1 dag in deze fantastische week mee komen helpen. Dat kan dus zijn bij de opbouw, tijdens de huttenbouwweek of op vrijdag bij het opruimen van het terrein. Voor deze dag hebben we zeker 25 vrijwilligers nodig! Dus meld je aan!